Innocence proves nothing

2008.02.21. 19:17 Kéksakál
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt.

Rovarkánaán népe! Szelvényes testű barátaim! Atyafiak!

A gyüttmentek már a spájzban vannak! Ismeretlen identitású szélsőséges szeparatisták horgásztavat építettek, hogy eltereljék figyelmünket a Város alatt kifejtett aknamunkájukról. Drámaian csökken az utcáinkra, tereinkre féltő gonddal kihelyezett közös kincsünk, a szemét mennyisége. Hová tűnik a hulladékunk, és ki ezért a felelős?

A gyanú árnyéka Juszuf polgártárs fölé tornyosul! Tudom, szörnyű szavak ezek, hiszen vér a vérünkből, Bolytestvér jóban-rosszban, mindig derűs baráti összetett szem, ízelt láb és izgága idegrendszer. Egy igaz rovar? Ó nem! Egy igaz rovar nem falaz a gyüttmenteknek! Egy igaz rovar nem épít horgásztavat! Juszuf polgártárs pedig mindezeket megcselekedte, mi mégis tűrtünk, hátha jobb belátásra tér, és felhagy a tévelygéssel. De az elmúlt éj leple alatt valami olyasmit tett, ami fölött már nem hunyhatunk összetett szemet: megette és kiokádta a Holdat!

Atyafiak! Mondjunk nemet a szeméttelenségre! Mondjunk nemet a kóros pedantériára! Mentsük meg elkódorgott rovartestvérünket a további gyalázattól, és vezessük rá a mocsok szeretetére! Juszuf testvérünk szellemi leépülése csak tünet. A valódi bűnös maga a természet! Mondjunk nemet a természet törvényeire is! A Város vezetése úgy határozott, betiltja a gravitációt. Elegünk van a gravitálók rémuralmából! Elegünk van a lebegéstelenégből! Le a tömegvonzással! Előre igaz Atyafiak! Ez dzsihád!

 

Címkék: toxikus bosszú rovarkánaán

A bejegyzés trackback címe:

https://keksakal.blog.hu/api/trackback/id/tr81348854

Juszuf 2008.02.22. 08:55:18

Góyszeres doboz. Ott van valahol az ágy környéként, tudod..

Juszuf 2008.02.23. 02:24:08

Szeretném Sakál úr figyelmébe ajánlani az alábbi sorokat (melyeket már bizonyára olvasott már), egy könyvből, ami csak néhány perce akadt a kezembe:

"Eliot ezután két napig bűnbánóan józan maradt, aztán egy hétre eltűnt. Ezalatt egyebek közt betévedt a tudományos-fantasztikus írók közgyűlésére, melyet a pennsylvaniai Milfordban tartottak egy motelban. Normann Mushari erről az ebizódról egy magándetektív jelentéséből szerzett tudomást, amely McAllister, Robjent, Reed és McGee cég iratai között feküdt. A detektívet az öreg McAllister alkalmazta, hogy kövesse végig Eliot útját, és nyomozza ki nem csinált-e olyasmit, ami később jogilag kínos helyzetbe hozhatná az Alapítványt.
A jelentés szó szerint magába foglalta Eliotnak az irók előtt elmondott beszédét. A gyűlést ugyanis, Eliot részeg közbeszólását is beleértve, hangszalagra vették.
- Szeretlek titeket, ti stricik - mondta Eliot Milfordban.- Már nem olvasok senki mást, csak titeket. Csak ti beszéltek azokról a valóban szédületes változásokról, amelyek folyamatban vannak, csak ti vagytok elég őrültek, hogy tudjátok: az élet űrutazás, méghozzá nem is rövid, hanem olyan, ami évmilliárdokig fog tartani. Egyedül nektek van merszetek, hogy valóban törődjetek a jövővel, hogy valóban észrevegyétek, mit csinálnak belőlünk a háborúk, mit csinálnak belőlünk a városok, mit csinálnak belőlünk a nagy, egyszerű eszmék, mit csinálnak belőlünk az irtózatos félreértések, hibák, véletlenek, és katasztrófák. Csak ti vagytok elég dilisek, hogy gyötörjétek magatok az idővel, meg a végtelen távolságokkal, a hallhatatlan rejtélyekkel, azzal a ténnyel, hogy most döntjük el, vajon a következő, vagy egymilliárd évre szóló űrutazás menny lesz-e vagy pokol."

Kurt Vonnegut
Áldja meg az isten, Mr. Rosewater

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.02.23. 03:23:39

Juszuf elvtárs, maga is insomniás!? :)

Nekem legalább van okom rá, már jön lefelé a WAR kliens az arcomról letörölhetetlen vigyorral bámulom a felfelé kúszó százalékokat. :)

Nem olvastam még semmit az úrtól, de eme rövid részlet alapján úgy látom, hogy fogok.

Kéksakál · http://keksakal.blog.hu/ 2008.02.23. 09:01:31

Juszuf: Köszönet az idézetért. Remélem jól utazik az Öreg...

Skulo: Vonnegut remek író volt. És remek ember, már amennyire az írásai és a megnyilvánulásai alapján meg lehet ezt ítélni. Sokan bírálták mindenféle baromságra hivatkozva, gondolom azért, mert nem bírták elviselni a nagyságát, nem bírták megemészteni a humorát, és legfőképp azért, mert túl hülyék voltak ahhoz, hogy értsék. Így megy ez.

Kéksakál · http://keksakal.blog.hu/ 2008.02.23. 09:46:44

Juteszembe: Jópár éve történt egy random könyvesboltban, hogy majdnem hanyatt estem dühömben, mert valamelyik egysejtű nemes egyszerűséggel a 101 zsidó vicc és társai mellé bírta bebaszni a Bajnokok reggelijét. Faszér' rendez az ilyen könyveket? Arghö.

Juszuf 2008.02.23. 10:17:13

Skulo: Nem, nem vagyok inszomniás, de ittas állapotban hajlamos vagyok az éjszaka közepén véleményt, vagy hozzászólást kifejte, akár írásban, akár IRL.

Juszuf0 2008.02.23. 14:32:12

kifejte=kifejteni

Copyright © 2008 ::: Theme by mg12. Valid XHTML 1.1 and CSS 3. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.
süti beállítások módosítása