Shining Kingdom

2008.03.12. 15:09 Kéksakál

Bolytestvérek!

Lehetőleg senki se forduljon be az alábbiaktól. Ezt azért jegyzem meg, mert sose igazodok ki a gusztusotokon, és ezúttal nem szeretnék tévedési lehetőséget hagyni. Lássuk be, nem kerülhetem el örökké a kényes témákat csak azért, mert egyeseknek érzékeny a lelke. Ezt most írtam le utoljára, innentől kezdve kéretik alapvetésként kezelni. Mert az.

Egyébként ez egy posztsorozat első darabja, de semmi garancia arra, hogy folytatni is fogom, mert annyira összetett a téma, hogy ebben a részben még az se derül ki pontosan, mire akarok rárepülni. Mindegy, ez van. Akinek pina kell, motorsport kell, pedofil papok kellenek, az fáradjon tovább máshová.

Tehát.

Vajon hogyan szelídítette meg az ember a tüzet? Feledkezzünk el a kultúrhősökről, akik nélkül minden bizonnyal még mindig a bozótban rohangálnánk nagyjából egy szál faszba öltözve, és tételezzük fel, hogy egészen másféle fiktív ősszemélyek, név szerint Lujzácska és Jolánka voltak a pionírok.

Az úgynevezett történelem előtti időkben járunk, valahol a bunkó és az Internet közt félúton. Akkoriban a dögevés és a kannibalizmus tisztes polgári időtöltésnek számított, szemben a tűzgyújtással, ami eretnekségnek. Mivel a tűz helyes kezeléséhez kellett némi értelem, nem tartom valószínűnek, hogy a kísérletező kedvű ősemberek idő előtt beavatták volna csökött agyú társaikat, hiszen kinek hiányzik, hogy csoportosan agyonverjék, "Vásszén, ki főgyúttyaja rekettyéstet! Nászé nákéd, dímonidéjjezőű árétnák!" kiáltások közepette. A mai emberiségből kiindulva elképzelhetőnek tartom azt is, hogy őseink rendre agyonverték a tűzgyújtás feltalálóit, egészen a jégkorszakig, vagy addig a pillanatig, amikor véletlenül rájöttek, milyen jó móka porig égetni a szomszédos horda rekettyését.

Node kanyarodjunk csak vissza Jolánkáékhoz, mert túlságosan előreszaladtam az időben. Hiába na, ha egy jövő egyszer elkezdődik, nehéz mederben tartani. Ilyen a természete. Tehát Jolánkáék és a tűz. A közvélekedés szerint a tűz rossz. Kákalaki Akkáné Született Kupakos Rozália az élő bizonyíték erre, ugyanis kölyökkorában megégett, és a többiek csak azért nem verték agyon, mert az anyja volt a domináns nőstény, aztán pedig megszokták, hogy foltos a gyerek haja, oszt jónapot. Legalább lehet mutogatni: a tűz rossz. Éget, és különben is.

Lujzácskának és Jolánkának azonban volt egy szörnyű titka: rájöttek, hogyan lehet tüzet csiholni. Jolánka eleve szkeptikusan állt a közvélekedéshez, mondván, a Rozi foltos haja lószart se bizonyít a tűzről úgy általában, míg Lujzácska heves tűzellenenességét legyűrve, de azért tartós rettegésre berendezkedve követte barátnőjét. Bevallom, azért vannak ezek ketten, hogy demonstrálhassak rajtuk kétféle megközelítési módot: Jolán előbb gondolkodott, aztán érzelmeskedett, Lujza pedig belátta, hogy a félelme alaptalan, azaz az értelme felül tudta írni az érzelmeit.

Kérdésem a következő: ha ez a két fiktív ősasszony képes volt legyűrni mind az ösztönös, mind a kollektíva által beléjük plántált félelmet, akkor korunk embere miért ennyire beteg agyú korlátolt barom? Mégis, árulja már el valaki, hány ezer év kell még, hány tudományos áttörés, hogy mindenki (vagy legalább a többség) fölfogja végre a nyilvánvalót? Azt, hogy érzelmekre nem érdemes elméletet alapozni, mert igen jó eséllyel orbitális faszság lesz a végeredmény. Könyörgöm, ez nem nyilvánvaló? Mit nem lehet ezen érteni?

Ha pediglen érthető, akkor mivel magyarázható az a hígfos, amit testületileg tetszenek előadni egysejtűék? Országimázsból harapja át egymás torkát fél Magyarország? Hogy egy friss és meghökkentő példát említsek: a szombat este megcsodált suttyó jófejségből jár kisbaltával kocsmázni? Ez volna az új divat, amit majmolni illenék? Honnan a picsából másznak elő ezek a senkiháziak? Ezeket kéne nekünk embernek tartani? Mire föl? Mert annak látszanak, úgy nagyjából? Ugyan már.

Olyan érzésem van, mintha egy abszurd szerepjátékot játszatnának velünk. Ebben a játékban az a májer, aki a legtöbb szintet veszti el a lehető legrövidebb idő alatt. A többség már rég a nulla alá dingelte magát, és tudjátok mit: tapsoljon nekik a rézfaszú bagoly.

Az első okkult tudás a tűzgyújtás volt, az utolsó a gondolkodás képessége lesz.

Welcome to the Real World.

 

 

Címkék: zene videó evolúció samael toxikus bosszú hit/vallás köz/élet

A bejegyzés trackback címe:

https://keksakal.blog.hu/api/trackback/id/tr62379405

Biry 2008.03.13. 16:22:14

Kezdem azt érezni, amit a Heroes című monumentális sorozatban láttam... Persze nem, nem szuperképességekkel rendelkező 'mutálódott' új faj van kialakulóban.
A különlegesek nem teleportálnak, vagy az időt állítják meg, és még csak nem is láthatatlanná válnak.
Nem bizony!
A különlegesek - akiknek tulajdonképpen nem is módosult a génállományuk - egyszerűen emberek maradtak.
Ígyhát nyugodtan állíthatjuk: valószínűleg nem is ők a különlegesek. Akkor mi a faszért hoztam fel a Heroest?
Hát azért mert ez a szakadék létezik! Azért mert a 'különlegesek' megmaradtak a "normális" fejlődés útján.
Akik nem különlegesek?
Noh azokkal van a baj. Ellentétben a Heroessal itt nem a különlegeseknek van más génje, hanem a csőcseléknek.
Valószínűleg bizonyos vérfertőzéshez hasonló módon az emberek egy jelentős része elindult visszafelé.
Jó úton halad, hogy nemsokára a fáról dobálhassa a köveket, hogy feltörjön valamit... Majd még néhány száz év, és már a követ is elfelejti megfogni...
Nem tudom meddig tart ez. Nem tudom meddig tűrik a különlegesek, hogy a majmok miatt szívjanak. Azt gondolom ez a szakadék egyre jobban távolodik. Eljön majd az idő, amikor már késő lesz visszafordítani! DE valószínűleg nem is akarja majd senki visszafordítani... Egyszerűen csak létrehozunk egy rezervátumot.
Az már egy másik kérdés, hogy kit zárnak a rezervátumba:
A hírókat vagy a majmokat!?

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.03.13. 17:39:47

Ez az elképzelés folytonosan monoton közelíti az én álltalam csak "Sherlock Holmes szindrómának" nevezett jelenséget.

Kevésbé elszálltan úgy is fogalmazhatok, hogy vannak emberek rendes kommunikációra és gondolkodásra alkalmas mennyiségű IQ-val (még úgy is, ha ezen alkalmas mennyiség nagy részét kemikáliákkal igyekeznek a földbe taposni) és van a maradék aki csak úgy létezik, vegetál, tesz dolgokat, hogy az IQ-val rendelkező kissebségnek legyen miröl diskurélnia és/vagy min felidegesítenie magát. :P

Kéksakál · http://keksakal.blog.hu/ 2008.03.15. 12:25:58

Biry:

A rezervátum létezik: a majomemberek zárták oda saját magukat, és magukkal együtt minket is. Nem elméleti lehetőségről beszélek, hanem a rögvalóról. A kerítést öncsalásból kalapálták össze, a szögesdrótot mémekből fonták, a kapukat pedig belülről őrzik. Odabent szinte semmi sem az, aminek látszik. A tudás nemtudás, a nemtudás tudás. Ugye ismerős ez a hely? Egy kényelmes börtön, ahol a legtöbb rabnak halvány fogalma sincs az igazi szabadságról, ezért egymást győzködik, ők bizony szabadok. Gyakorlatilag bármiről meggyőzik egymást, függetlenül attól, hülyeség-e vagy sem. Közben elállják a kaput, és baromira meg tudnak bántódni, ha fölrúgja őket az ember.

Kicsit olyan ez az egész, mintha egy tó fenekén lennénk, személyre szabott mennyiségű levegővel. Kilencven évre elegendő oxigén az egyiknek, három percnyi a másiknak. A többség vízistruccosat játszik: fej az iszapban, de arra azért odafigyelnek, nehogy ott hagyhasd őket harc nélkül, békében. Az öntudat épp csak pislákol bennük, de az is lehet, hogy ezt is csak imitálják. Menthetetlenek. Két lehetőség közül választhatsz: velük fulladsz, vagy lerúgod a csápos karjaikat, és kiúszol a fényre. Én speciel ingázok a fönt és a lent között, mégpedig azért, mert nem tetszik, hogy állat alatti kreatúrák miatt sorvad el annyi szép és jó. Pokolba velük.

A majomember tragédiája maradjon a majomemberé.

Juszuf 2008.03.16. 00:59:48

Nahát tényleg lehet még hozzászólni.
Nem értem miért nem vettem ezt eddig észre..

Szerintem rezervátum mindig is létezett, és létezni fog. Szerintem mindig is voltak, akik csak alul tudták múlni önmaguk, és mindig voltak olyanok, akik felül tudtak emelkedni saját alulmúltságukon. Én nem látom, hogy ez a szakadék nőttön nőne. Én inkább konstansnak gondolom ezt a szakadékot a majmok, és a hírók közt. És azt is gondolom, hogy lehetnek olyan hírok, akik valaha majmok voltak, és lehetnek olyan majmok is, akik valaha hírók voltak.

Éppen ezért nem felesleges prédikálni. Nem felesleges baltás orkokhoz szózatot intézni. Olyan szempontból felesleges, hogy a majmok kasztját sosem fogjuk megszűntetni, de olyan szempontból abszolút nem, hogy lehetnek olyan majmok, akik a szózatok hatására hírókká válnak.

De, hogy Sakál úr kérdésére is válaszoljak:
Azért nehezebb mostanában talán majmokból hírót nevelni, mert túl nagy a zaj. Túl sok a prédikátor, illetve jóval változatosabb meggyőzési eszközöket használnak a prédikátorok, mint Lujzácska, és Jolánka idejében, és nehéz sok prédikátor közűl kiszűrni a valódi messiást. Talán ezért jönnek át egyre kevesebben azon a szakadékon, vagy ezért mennek át sokan rossz szakadékon.

De mégis: még mindig vannak akik átjönnek, és a helyes irányt választják.

Tehát ismételve: szerintem érdemes prédikálni. Feltéve persze, ha azt is értékesnek gondoljuk, hogy csak egy majomból csináltunk már hírót egész életünkben, és nem csak azt, hogy megszűntettük a majmok kasztját végleg..

Kéksakál · http://keksakal.blog.hu/ 2008.03.16. 16:27:58

Ugye joggal remélem, hogy az itteni népek képesek és hajlandók olvasni a sorok között? Idézek nektek valamit. Így sokkal egyszerűbb a dolgom, mert egy füst alatt rendezhetem le Juszuf orkjait meg Biry híróit.

Forrás:
oshagyomany.fusi.hu/OH05/OH0502.html
László András - Az élet és a halál benső lényege

Bár önmagát általában igazán nem halhatatlanként éli meg az ember, hanem teljesen halandóként, a viselkedése önmagával kapcsolatban - a reflexió lehetősége mellett meglévő reflexió-hiány következtében - teljesen olyan, mintha sohasem kellene megszűnnie. Minden magasrendű szellemi irányzat egyik alaptanítása, hogy: "életed minden napjára tekints úgy, mint az utolsóra". Minden pesszimisztikus felhang nélkül. Mindez avval az emberrel összefüggésben, akinek nincsenek önmagával kapcsolatos, magasabbrendűség felé irányuló transzmutációs szándékai, szinte teljesen érdektelen. Ez az ember - kissé nyersen fogalmazva - teljesen "leírható". Szellemi szempontból csak az az ember érdekes, aki önmagát magasabb állapotba akarja transzformálni. Sok más szempontból persze bárki érdekes lehet, de e tekintetben csak ez az ember jön számításba. A történelmi Buddha azt mondta, "azok számára beszélek, akiknek a szemét csak kevés por fedi", tehát nem azok számára, "kiknek szemét nem fedi por", és nem is azoknak, "akiknek a szemét teljesen beborította a por". A Buddhánál - összehasonlíthatatlanul - sokkal kisebb szellemi tanítók, útmutatók sem mondhatnak mást. Az, akinek a "szemét csak kevés por fedi", olyan ember, akinek önnön eredete, lényege, útja, célja dereng. Ez a derengés metafizikai perspektívákban nevezhető derengésnek, egyébként hallatlanul éles tudatosságot jelent. Ilyen emberek számára szól minden teoretikus és praktikus célzatú tanítás. Erről az emberről lehet azt mondani, hogy pl. önmagával kapcsolatban felelősségteljes, vagy - ellenkezőleg - felelőtlen. A teljes delíriumban tévelygőkkel kapcsolatban ezt felesleges kimondani, mert náluk szubsztanciális, mindent átható és betöltő jelentősége éppen a delíriumnak és a tévelygésnek van. A felelősség fel sem merül velük kapcsolatban, tehát felelőtlenségről sem lehet beszélni. Minden sötét és világos prognózis, minden (szinte) fenyegető figyelmeztetés és minden buzdító, serkentő megjegyzés csak a felé az ember felé szól, aki önnön állapotát magasabb állapottá akarja átalakítani. Elsősorban a hindu és a buddhista tantrizmus hagyománya beszél egy embertípusról, amelyet paśunak nevez. A paśu azt jelenti, hogy "áldozati állat", amely csak háziállat lehet, főként bivaly vagy kecske. Paśunak nevezik az áldozati állattal analóg embert is, azt, aki feláldozva az emberi regeneráció részesévé válik, de ennél több nem válik belőle. A jelenlegi paśu még csak nem is igazi paśu, mert a paśuban legalább ez az áldozati állattudat vagy ezzel analóg emberi tudat valamilyen értelemben felébred. A paśu az az ember, akinek a tudata a halálban (vagy azt követően) kioltódik. A paśunak is van méltósága és van jelentősége, de nem a realizáció vetületében, mert ebben a vetületben mint realizáció-képtelen ember jelenik meg. A paśu az, amely a legmélyebb értelemben viseli az anarya megjelölést. Az aryák ugyanis rendszerint a három felső kasztot jelentették, az anaryák pedig az ezek alatt állókat. A paśu az, aki nem transzmutálja önmagát, és aki, ha magas kasztba születik, elővételezettségi lehetőségeivel nem él, és a kaszt-beavatáson nem halad át, és nem lép az igazi yoga útjára sem. Ha alacsony kasztba születik, akkor sem lép az igazi yoga útjára. Az igazi yogának semmiféle vonatkozása nincs azzal a "yogázással" - már a kifejezés is szörnyű és ostoba -, amely napjainkban dívik. A yoga ugyanis a szellemi transzmutáció aszkézise. A mi szóhasználatunkban ennek a kifejezésnek is súlya van. Ma, bizonyos sötét szellemi irányzatok, akár az export-import buddhizmus, akár a "transzcendentális meditáció" nevében működnek, dobálóznak a "beavatás" szóval - "átmentem egy beavatáson" - mondják, pedig semmi sem változott meg alapvetően benne, ugyanolyan marad az illető, mint annak előtte volt. Holott a beavatott olyan mértékben különbözik a beavatatlantól, mint amennyire egy ember különbözik egy állattól: a maga benső, internális világában. Ezek nem puszta szavak, mert ez komoly és valóságos tudati disztinkciót jelent. Egy beavatott annyival áll egy közönséges, intelligens ember felett, mint amennyire egy intelligens ember felülmúl pl. egy gorillát - mentális kvalitásait illetően. Ez nem látványos dolog, de nem azért, mert titokban van tartva, s főként nem azért, mert az átélője nem tud róla, hanem azért, mert az emberi kommunikáció közönséges szintjén nincs értelme annak a megnyilvánulásnak, amely az emberi létfokozatot oly mértékben felülmúlja, mint az emberi az állatit. A beavatottság nem egyszerűen okosságot jelent (azt is természetesen), hanem azt, hogy valami alapvetően emberfeletti van az emberben, amely eredet- és létátélésével van összefüggésben. Az emberek döntő többsége (10.000-ből 9.999) paśu, hacsak szándékosan nem olyan gremiumot állítanak össze, amelyben senki sem paśu. A realizáló ember egy megvalósítási úton halad, amelyen a paśutól eltávolodik. Ugyanis a paśu felső ellenpólusa a paśu-pati, ami vagy aki a paśuk ura. A paśu-pati-t, az indiai hagyomány Śivával azonosítja. Vannak olyan emberek, akik különböző módon, de a paśu és a paśu-pati között állnak, és a paśu-pati megvalósításának az útját járják. Ezek közül az egyiket úgy nevezték, hogy divya - isteni; Európában, a görög megalapozottságú tradíciókban theos volt a neve: ami Isten-t, istenekhez tartozót jelent, valamint az istenséget reprezentáló embert is. A másik változat a vira volt, ami a hemitheos, vagy heros megfelelője.

Kéksakál · http://keksakal.blog.hu/ 2008.03.16. 16:37:05

Juteszembe: A fenti idézet lehetett volna hosszabb is, de akkor biztos, hogy senki se vág bele. Fogjátok föl kedvcsinálónak. Akinek inge, ugye...

Juszuf 2008.03.16. 16:52:07

Nem tudom miért berzenkedik alapvetően az igazságérzetem a pásu-k létezését illetően.

Elismerem lehet valami a fenti írásban, márcsak azért is, mert gondolom nálam okosabb emberek fogalmazták ezt meg (pl. Buddha). Mégis, szívem szerint zsigerből elutasítanám ezt ha tehetném..

Kéksakál · http://keksakal.blog.hu/ 2008.03.16. 17:17:39

Na, ez egy idézgetős napnak néz ki.
Értsétek ahogy akarjátok. :o)

Samael - Shining Kingdom

I TOOK A LONG TRIP
AND NOW BACK AGAIN
TO THE POINT WHERE I BEGAN
AND EVERYTHING I LEFT BEHIND
FOLLOWED ME, PRECEDED ME
SOUVENIRS ARE PATIENT, THEY ONLY KNOW
THE LASSITUDE THEY PROVIDE

FEEDING THE VOID WITH EMPTINESS
IT TOOK ME TIME TO UNDERSTAND
IT WAS ALWAYS HERE, DEEP INSIDE
ALWAYS THERE, FAR AWAY
THE SHINING KINGDOM

I TOOK A LONG TRIP TO LEAVE MYSELF
TO SEARCH FOR ANOTHER ME ELSEWHERE
I HAVEN'T FOUND ANYTHING
I JUST FORGOT WHAT I WAS LOOKING FOR
I DID FORGET WHAT I WAS LOOKING FOR
I'VE BEEN LOST

FEEDING THE VOID WITH EMPTINESS
IT TOOK ME TIME TO UNDERSTAND
IT WAS ALWAYS HERE, DEEP INSIDE
ALWAYS THERE, FAR AWAY
THE SHINING KINGDOM

Kéksakál · http://keksakal.blog.hu/ 2008.03.17. 18:39:43

Szolgálati közlemény!

Kénytelen vagyok visszadátumozni ezt a posztot egy nappal, méghozzá tüntetőleg. Nem nagy csalás, mivel eleve aludtam rá egyet publikálás előtt, szóval csak az eredeti állapotot állítom helyre, viszont ez még említésre se lenne érdemes, ha nem akadt volna meg a szemem egy kínos apróságon. Az történt ugyanis, hogy véletlenül a tudomásomra jutott, pont a nyomorult szájentolodzsi ünnepnapján sikerült kivakkantani ezt az írást, amire a későbbiekben utalni fogok (egyenlőre mindegy miért), és ami amúgy is félreértelmezhető, mert ezek a távvezérelt idióták igen aktívan bírtak ráépülni a kérdésre. Természetesen nem csak ők, de az emelt díjas sms segítségével gyógyító szíriuszi sámánok legalább nem tizenharmadikán tartottak rituális tapsolóversenyt.

Ezúton szeretném kifejezésre juttatni, hogy előbb vállalok lelki közösséget egy krokodillal, mint egy szcientológussal. Nem kell ennek a megjegyzésnek túl nagy jelentőséget tulajdonítani, de mosódjon össze velük az, akinek hat anyja van.

Xenu legyen veletek! :o)

Copyright © 2008 ::: Theme by mg12. Valid XHTML 1.1 and CSS 3. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.
süti beállítások módosítása