Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Játék a radioaktív hulladékkal

2008.04.10. 20:33 Kéksakál
Ha valaki úgy dönt, hogy erőszakos vagy erkölcstelen játékkal játszik, az olyan, mintha radioaktív hulladékkal játszana. A káros hatások nem azonnal jelentkeznek, de elkerülhetetlenek.
- Ébredjetek! 2008. január

Jehova Tanúi ismét megörvendeztettek a szellemi termékeikkel. Azt ugyan nem igazán értem, miért jó véletlenszerűen spammelni a postaládákat, mindenesetre átfutottam az "Ébredjetek!" januári, valamint "Az Őrtorony" márciusi számát. A szokásos blabla, akarom mondani örökérvényű igazságok idézgetésétől eltekintek, de megakadt a szemem egy aktuális témájúnak nevezhető íráson, meg egy jelenségen.

Fiatalok kérdezik - Nekem valók a számítógépes játékok?

Ez akár jól is elsülhetett volna, kár, hogy Jehovának problémákat okoz a Grand Theft Auto, a Second Life és társaik helyén kezelése. Az ember azt hinné, hogy a Szeretet Istene nem ennyire kicsinyes, hisz ha egy egyszerű halandó - mint például jómagam - el tudja fogadni, hogy valakiknek ez szórakozás lehet, és egészen addig rendben van a dolog, míg nem ártanak másoknak, akkor egy Isten (AZ Isten, ugye) se rág be ilyen apróságon. Mivel fiatalok kérdezik, illenék korrekt választ adni nekik, például olyasmit, hogy ti még nem vagytok elég értettek ahhoz, hogy el tudjátok dönteni, mi való nektek, úgyhogy mars ki a játszótérre / focipályára / mittudomén hova. Ha mindenáron számítógépes játék kell, akkor meg talán hadd tudják már ezt jobban a gyerekek szülei. Jehova épp eléggé nagy kisfiú ahhoz, hogy csöndben maradjon, de nekünk, embereknek azért van valamennyi közünk ahhoz, mi legális és mi nem. Bármennyire rühellem a Second Life nevű agyhalált, azért azt nehezen tudnám elképzelni, hogy a betiltása mellett lobbizzak. Ez a radioaktív hulladékos hasonlat csak fölösleges indulatokat gerjeszt, és inkább ront, mint javít a helyzeten. Na mindegy.

A cikk fölvezetése pozitív hangvételű, de csak azért, hogy utána teljes gőzzel okádhassák a sületlenségeket:

Megbántom a döntésemmel Jehovát?
Az, hogy milyen játékot választasz, befolyásolja azt, hogy hogyan érez irántad Jehova.
Milyen hatással lesz a játék a gondolkodásomra?
Kérdezd meg magadtól: "Ez a játék megkönnyíti vagy megnehezíti nekem, hogy 'meneküljek a paráznaságtól'?"

... és féligazságokat:

Mi történik ezekben a virtuális világokban? "Átlagos emberek olyan dolgokba merülnek, amilyeneket soha nem tennének vagy tehetnének meg a valóságban" - mondja egy újságíró. Még hozzáteszi: "A szex, akárcsak a prostitúció, megszokott dolog." Csupán néhány gombnyomás, és a játékosok úgy irányíthatják az avatarjaikat, hogy azok közösüljenek egymással, miközben a valóságban a játékosok a szexről beszélgetnek, azonnali üzeneteket küldve egymásnak. Ráadásul ezek a világok "tele vannak virtuális bűntényekkel, maffiózókkal, stricikkel, zsarolókkal, hamisítókkal, orgyilkosokkal" - írja a New Scientist.

Ennyit erről a csodálatos irományról. Maradt a jelenség, ami se nem új, se nem üdvözlendő, viszont épp eléggé arcbamászó ahhoz, hogy ne álljam meg belerúgás nélkül.

"- írja a New Scientist"... A másik kiadvány egy véletlenszerűen fölütött oldaláról: "Sven Tito Achen dán történész és jelképszakértő", "W. E. Vine, egy köztiszteletben álló brit tudós ezeket a cáfolhatatlan tényeket közli", "Oxfordi Egyetem"...

Ennyire tudományosak tetszenének lenni a Tanúk? Vagy csak arról van szó, hogy - hasonlóan a többi szektához - önigazolásként lobogtatják mondjuk a New Scientist könnyen abuzálható cikkét? Vajon a következő ellátmányban milyen "tudományos" témáról olvashatunk majd? Megbántom-e Jehovát, ha hiszek az evolúcióban? Mit gondol Őkelme a kvantumfizikáról? Zavarja-e Őt a játékelmélet? Izgalmas kérdések ezek, de a fákat azért sajnálom. Tényleg akkora példányszámban kell kinyomtatni ezeket az okosságokat, hogy még hozzám is eljusson az Örömhír? Biztos ez?

 

Címkék: szex gaming toxikus bosszú hit/vallás köz/élet

A bejegyzés trackback címe:

https://keksakal.blog.hu/api/trackback/id/tr21420316

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.04.11. 10:54:39

Van egy rossz hírem, hozzád nem véletlen spammelés útján jut el az Örömhír, hanem nagy valószínűséggel valamely jó/rossz (a kívánt aláhúzandó) barátod/akaród feliratot egyszer egy listára és onnét tudják a címedet. Nem is kell mondanom ugyebár, hogy onnét már csak a purgatóriumban kerülhetsz le. :)

Így kapom egyébként rendszeresen a Weekly Roots nevű email-ben terjedő reggie "szaklapot" mindazon közismert hírek ellenére, hogy hányok a témától. További hasonlóság, hogy arrol a szarról is úgy tűnik, hogy leiratkozni, csak Jamajicán lehet.

Kéksakál · http://keksakal.blog.hu/ 2008.04.11. 14:03:51

Nem postai úton érkezett, hanem csak úgy bebaszták a postaládába. Valószínűleg téríteni jöttek, de az ajtó csukva maradt, ezért bedobták a szóróanyagot és leléptek. Pedig milyen magvas beszélgetésben lehetett volna részünk... Sebaj, jönnek még errefelé. Nem olyan fából faragták őket, hogy csak úgy lekopjanak.

Weekly Roots? Hehe.

Copyright © 2008 ::: Theme by mg12. Valid XHTML 1.1 and CSS 3. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.
süti beállítások módosítása